OSM Aviation Academy
13.02.19

Student Story - Eric Kindholm

PUBLICERAD
13.02.2019

Eric Kindholm, pilotstudent OSM Aviation Academy

Hej! Mitt namn är Eric Kindholm. Uppvuxen i en liten stad som heter Åtvidaberg.

Eric Kindholm, pilotstudent OSM Aviation Academy

Jag tog studenten sommaren 2018 och studerar nu på OSM Aviation Academy i Arendal.

Redan under min tid på högstadiet hade jag bestämt mig för vad jag vill bli. Pilotyrket har alltid varit min dröm och det jag älskat mest, att få flyga.

Själva arbetsområdet inom flyg har funnits inom släkten genom min morfar som jobbade på SAAB i Linköping och byggde de olika flygplanen som SAAB har tillverkat. Även min pappa jobbar på SAAB men inom räddningstjänsten och ground handling.

Redan när jag var liten berättade morfar olika historier och tog hem böcker från SAAB som handlade om alla flygplan och dess fakta. Detta gav mig en verklig inblick i hur flygmaskinerna fungerar och viljan att själv sitta längst fram och att ha kontroll på de underbara skapelserna som flygplanen är! 

Det gav mig viljan att själv sitta längst fram och att ha kontroll på dom underbara skapelserna som flygplanen är! 

utbildningsvägen

Under sista året på högstadiet var det dags att välja vilket gymnasieprogram som jag vill börja på under hösten 2015. För mig var det ingen tvekan om vad jag skulle välja. Jag sökte in till Flygteknikutbildingen i Linköping som gav mig ett EASA mekanikercertifikat. Om jag ska vara helt ärlig så fanns det ingen plan B för mig, att påbörja min karriär inom flygindustrin var verkligen det jag ville göra.

Under mina tre år på gymnasiet så fick jag möta många underbara personer så som mina klasskamrater samt erfarna lärare. Det gav mig också behörigheterna som jag behövde för att sedan söka vidare till Pilotutbildningen. Parallellt med gymnasieutbildningen så började jag jobba extra på Linköping City Airport som markpersonal. Allt för att komma nära det jag älskar.

I slutet av gymnasiet var det dags att göra mitt val om vilken skola jag skulle gå på. Jag skickade in mitt ansökningsbrev till Mentored Cadet programmet hos OSM Aviation Academy, som ligger i Västerås, och efter ett par veckor fick jag ett samtal om att jag skulle få komma upp och göra Pilot Aptitude Test del 1.

Jag sökte ledigt från skolan och åkte upp till Västerås för att göra testet. Veckorna gick och jag väntade på resultatet. Under dessa veckor tog jag studenten och fick mitt EASA certifikat.

Redan tre dagar efter att jag tog studenten och innan jag hade fått något besked om hur mitt test hade gått så åkte jag till Stockholm för att ta mitt Medical class 1. Efter ungefär två veckor kom det ett samtal om att jag hade klarat det testet och hade gått vidare att få göra del 2 av Pilot Aptitude Test.

Antagningsbeskedet

Jag kommer ihåg att jag gjorde testet 3 dagar innan ansökningen stängde. Det gick ytterligare 2-3 veckor innan jag fick ett besked. Jag kommer ihåg att dagen innan så hade jag och min flickvän varit i Göteborg för att se Ed Sheeran och vi kom hem vid klockan 03 på natten.

Den 11 juli 2018 runt klockan 10 så ringde mobilen. Jag svarar, nyvaken och sliten efter konserten dagen innan. Rösten på andra sidan säger ”Hej Eric, jag har goda nyheter, du har kommit in ”. Jag fann inga ord på hur jag skulle svara honom.

Lyckan var så stor att jag äntligen skulle få påbörja min stora dröm om att få bli pilot.

Lyckan var så stor att jag äntligen skulle få påbörja min stora dröm om att få bli pilot. Han berättade också att jag skulle studera på deras nya skola i Norge vilket verkligen var kul att få vara med att skapa.

Men det kom med lite följder. Att vid 19 års ålder flytta till Norge utan att känna någon, flytta hemifrån för första gången och lämna allt hemma, familjen och flickvännen. Men den 24 september var det dags. Första dagen i uniform och att få träffa sina framtida kollegor som vi säger. 

Längtan var stor att få börja flyga

Allt började med en introduktion utav skolan, instruktörerna och mina klasskompisar. Det var en rolig blandning på vart alla kom ifrån. USA, Australien, Holland, Frankrike, Italien, Norge och Sverige. Vi påbörjade vår utbildning med att läsa PPL (Private Pilot License) teorin i 6 veckor. Det var så underbart att äntligen få börja men längtan var stor att få börja flyga.

OSM Aviation Academy in Arendal Norway

OSM Aviation Academy har köpt totalt 6 stycken helt nya Cessna 172s JT-A. Under oktober månad kom dom två första med registrering LN-AZA och AZB. När planen landade hos oss på Gullknapp i Arendal, Norge så hade de endast mellan 50 och 60 timmar totalt. De luktade helt nya och är utrustade med Garmin G1000 och singel power lever.

I skrivande stund har jag bara fått ihop 8 flygtimmar men det har helt berott på dåligt väder under hösten vilken man inte har kunnat göra något åt. Istället blev det fullt fokus på teorin. 

Vädret blev bättre och vi fick äntligen komma upp och flyga. Den 18:e november hade jag mina två första flygtimmar. Det var en perfekt söndag för att flyga, inte ett moln på himlen! Den första flygningen fick vi bara känna på hur kontrollerna kändes och hur planet reagerade på det. Efter den första flygningen har det handlat om att lära sig flyga i cruise, svänga, stall:a med mera. Under året kommer det vi att få flyga Cross Country vilket menas att vi bestämmer vart vi vill flyga under två timmar och navigerar dit. Norge är helt underbart med sitt landskap med alla fjordar och berg.

Arendal_Norway_OSM_Aviation_Academy

Till alla er där ute som drömmer om att bli piloter så är det bara att köra, både killar och tjejer. Flygbranschen skriker efter piloter och det är helt underbart att se allt från ovan. Så lycka till alla där ute som vill bli piloter. Har ni några frågor eller bara vill följa min resa under utbildningen så följ mig gärna på Instagram @kindholm_the_pilot eller skicka mig ett DM. 

Med vänlig hälsning,
Eric

Denna Student Story är också publicerad på trafikflygare.se 

 

Airborne Magazine - for aspiring pilots

SUBSCRIBE TO OUR BLOG

The OSM Aviation Academy blog is your destination for everything related to aviation and flight training. If you are wondering if you should become a pilot, this blog will give you insight and inspiration to fuel your decision making process. Choose your frequency down below.

Lämna kommentar