Hvordan er det å være pilotstudent hos OSMAA?

WRITTEN BY
Lana Rasool
PUBLISHED
28.10.2020

Vil du vite hvordan det er å være studentpilot? I dette blogginnlegget vil jeg vise deg hvordan en dag hos OSMAA er for en studentpilot. Du får se det fra mitt ståsted, fra en som har like mye kjennskap til det som deg (om ikke mindre).

Jeg heter Lana og jeg studerer internasjonal markedsføring. Jeg er nå i praksis hos markedsavdelingen her i OSMAA og jeg elsker det! Jeg lærer så mye nytt, både om deres undervisnings filosofi og "pilotverdenen", det er helt fantastisk!

Lana Rasool 

Studentpilot for en dag

Jeg har tilbragt dagen med YH-18. De hadde to undervisningsleksjoner: Mass & Balance og Flight Instrumentation! Jeg hadde ingen anelse om hva jeg kunne forvente meg, men jeg lærte så mye fra leksjonene. Jeg vil fortelle deg i detalj om alt som skjedde!

09:00 CLASS1 - MASS & BALANCE

Første leksjon startet med at jeg introduserte meg selv til studentene i klasse YH18, alle var kjempe hyggelige og vennlige. Fly instruktøren startet med opprop. For så å dele ut teorimaterialet på papir, som vi så skulle gå gjennom under leksjonen. Jeg syntes dette var til god hjelp da jeg fikk oversikt g kunne bla tilbake hvis jeg glemte noe.

Mass and balance class 

Fra hva jeg forstod, så handler mass & balance enkelt sagt om hvor mye masse man kan ha i et fly avhengig av hvor stort flyet er, og hvordan du trenger å finne balansen. Jeg lærte at det er forskjellige typer masse:

  • Luftmasse + ubrukelig drivstoff / olje + standardutstyr = Grunnleggende tom masse (Basic Empty Mass)
  • Flyselskap + catering + vann + mat = Tørr driftsmasse (Dry Operating Mass)
  • Flyselskap + drivstoff = driftsmasse (det er dette som trengs for å fly flyet)

Jeg lærte også hva standardvekten på flybesetningen (85 kg / person) og kabinpersonalet (75 kg / person) er, noe som jeg aldri har tenkt på før.

Læreren snakket også om hvordan man veier et fly og hvordan man måler området på flyet, men jeg forsto ikke helt den matematiske delen ...

OSMAA school hangar 

Dette var deres andre leksjon om masse og balanse, og de skulle ha en quiz om det fredag ​​samme uke. Jeg vet, det er ganske intenst og alt går super raskt. Jeg spurte studentene om hvordan de legger opp studiehverdagen sin, og om det er for mye. De fleste av dem sa at du må være smart og studere noe hver dag i stedet for ''skippertak'' dagen før. Jeg tror det er grunnen til at enhver studentpilot ved OSMAA som jeg har møtt virker så ambisiøs og virkelig elsker pilotlivet. For å kunne studere så intenst, må du '' ønske det mer enn noe annet ''.

11:30 LUNSJ

Lunch break at OSM Aviation Academy 

Jeg fikk snakke mer med elevene i lunsjpausen og stilte dem noen spørsmål som jeg lurte på. For det første spurte jeg dem om hvordan de fant et sted å bo når de flyttet til Västerås for å studere, og de sa at det var veldig enkelt å finne et sted. De fleste av elevene bor i samme område (5 minutter fra skolen), som de synes er veldig kjekt. De gjør mange ting sammen i helgene, og det har fått dem til å føle seg som en stor pilotfamilie.

"Aviation is the proof, that given the will, we have the capacity to achieve the impossible"

- Captain Edward Rickenbacker

Vi snakket også om forskjellene mellom studiet mitt som jeg studerer på universitetet og pilotprogrammet deres. Den største forskjellen vi diskuterte er at de stort sett har teoritimer, mens jeg stort sett har gruppeoppgaver og forskjellige prosjekter å skrive om. De skal straks ha sin første gruppeoppgave og er litt nervøse for det siden de ikke har så mye kunnskap om hvordan de skal skrive en oppgave, mens det er noe jeg gjør hele tiden og derfor synes det er veldig enkelt. Jeg ga dem gladelig noen tips!

Hva fikk dem til å velge '' pilotlivet''?

Jeg var virkelig interessert i å vite hva som fikk dem til å velge "pilot-livet", de fleste svarene var at de hadde drømt om å være pilot siden de var veldig unge. En kvinnelig student fortalte at hun jobbet på en flyplass for 5 år siden, og at det gjorde at hun ble forelsket i tanken på å bli pilot en dag. Nå oppfyller hun drømmen, og dette er beviset på at alt er mulig, hvis du virkelig har lyst!

YH18 - class mates

13:00 CLASS2 - FLIGHT INSTRUMENTATION

Før den siste klassen startet ble jeg advart om at det ville være mer sammensatt enn den første leksjonen, og at det er mindre morsomt å høre på for noen som ikke er en avgeek. Da læreren begynte å presentere emnet, forsto jeg at det dreide seg om alle de runde tingene med tall og piler som er foran pilotsetet i flyet, og jeg var bekymret for at jeg ikke ville forstå noe ... Men læreren var så tydelig og flink til å forklare at selv jeg (som har null kunnskap om fly) kunne forstå den grunnleggende informasjonen.

Flight instrumentation 

Hva jeg lærte om flyinstrumentering

Her er noen av tingene jeg forstod og lært av denne leksjonen (jeg følte meg så smart når jeg forsto hva han snakket om):

  • Flight Director System: Opprinnelig designet for å hjelpe piloter under landing og redusere arbeidsmengden. Den viser også høyde-, kurs- og flyveinstruksjoner for piloter og autopiloter (en autopilot er et system som brukes til å kontrollere et fly uten at konstant 'hands-on' kontroll kreves av en menneskelig operatør) å følge.
  • The Flight Director System displayet viser også når du trenger å kontrollere flyet for å fly i riktig retning.
  • Mode Control Panel (et panel med flere systemer) har et Control Wheel-system, som kan brukes i fly for å redusere pilotens arbeidsmengde! (Du kan lese mer om pilotens arbeidsmengde her).

).

AVSLUTNINGSVIS

Dagen min som studentpilot var veldig interessant og jeg fikk mye ny innsiktsfull kunnskap om hvordan det er å være studentpilot. Jeg lærte også at det å bli pilot ikke er som en dans på roser ... hvis du vet hva jeg mener.

Det er så fantastisk å se alle disse studentene som sikter mot det samme målet, å bli pilot en dag og at de er så flinke til å hjelpe hverandre på veien mot det målet. Disse elevene er så ambisiøse og øynene glitrer når du spør dem hva som fikk dem til å velge å bli pilot. De er veldig glade for å få denne muligheten, og jeg er så glad på deres vegne.

YH18 - Class photo 

 

Ønsker du også å fullføre drømmen og bli pilot? Du finner mer informasjon om vårt program her. Jeg håper at dette innlegget ga deg en detaljert innsikt i hvordan det er å være studentpilot. Training location at OSM Aviation Academy

Leave a comment